fbpx

MCT olje – Best i test 2020

MCT olje (medium-chain triglyceride) består av som det ligger i ordet middels lange triglyserid fettsyrer. På grunn av den korte fysiske lengden på fettsyren er MCT olje lett å fordøye for magen. Det finnes også mange andre positive effekter som er linket til hvordan kroppen vår prosesserer denne typen fett.

Det finnes fire forskjellige typer MCT. Caprylic og capric som er de fettsyrene som er vanligst å finne i MCT olje produkter. Disse oljene fremstilles i de aller fleste tilfeller fra naturlige kokosnøtter. Mer enn 50% av det fettet som kan bli funnet i kokosnøtter er MCT fettsyrer. Du finner også mindre mengder av denne typen fett i andre matvarer. Meieriprodukter er et alternativ, men kokos er den suverent beste kilden.

MCT olje test - Best i test 2020

Den siste tiden har MCT olje blitt mer og mer populært å tilsette i alt fra smoothier til sauser og dressinger. På grunn av dette har en rekke produsenter av kosttilskudd presentert sine varianter av MCT ekstrakt. Vi ønsker å legge til rett for at du skal velge det produktet som samsvarer best med dine behov. I dag presenterer vi markedets 5 beste kilder til MCT olje. 

For at du skal få mest ut av denne testen er det viktig at du vet hva vi har lagt vekt på når vi har laget denne listen. Vi har vurdert renhetsgrad, pris, mengde og smak. Om du ønsker å maksimere utbytte av denne testen anbefaler vi at du tenker over hva som er viktig for deg når det kommer til MCT olje. 

nr.1 Trec MCT gold

Best i test 

Antall serveringer: 27

Renhetsgrad: 93%

Total mengde: 400 ml

MCT GOLD har en høy renhetsgrad, en god pris og en nøytral smak. Dette er alt du trenger for å få maksimalt utbytte fra MCT olje. Dersom du har lyst til å eksperimentere med spennende nye fettsyrer er dette et ypperlig alternativ. Du får en alternativ energikilde som er mye mer langvarig enn standard kjedelige karbohydrater. 

MCT gold vil også under trening bidra til å beskytte Energilagrene dine. Dette vil si at kroppen din venter lenger med å begynne å brenne karbohydrater og du vil derfor ha mer energi under lange treningsøkter.

Fordeler:

Ulemper:

nr.2 MCT OIL 5000 best smak

Best smak!

Antall serveringer: 33

Renhetsgrad: 94%

Total mengde: 500 ml

Dette er en klassisk MCT olje som leverer sterke resultater på alle fronter. Med høy renhetsgrad og stort volum får du akkurat det du forventer når du kjøper en flaske med MCT olje. Men det som skiller seg ut med denne varianten er at smaken er nøytral og derfor kan den brukes i all form for matlagning uten at du opplever den ubehaglige ettersmaken noen oljer gir.

Det anbefales å innta en spiseskje med MCT olje 1-3 ganger om dagen dersom du har lyst på optimal effekt. Dette fører til at du kan få full uttelling for MCT sin unike egenskap som er å tilføre store mengder med energi uten at den lagres som fett i kroppen. Dette får den til ved at fettsyrene tas opp og transporteres direkte til leveren der de kan forbrennes.

Fordeler:

Ulemper:

nr.3 R3P MCT Oil

Best kvalitet

Antall serveringer: 32

Renhetsgrad: 95%

Total mengde: 473 ml

Dette er norskprodusert MCT olje av upåklagelig kvalitet. R3P sin olje er 100% utvunnet fra kokosnøtter og er så ren og effektiv som en MCT olje kan bli. 

Denne MCT oljen har kun et høyt innhold av de hurtigvirkende og kraftige fettsyrene kapryl- og kaprinsyre. Ved å bruke denne MCT oljen finnes det nesten ikke et næringsstoff som benytter seg av færre steg for å konvertere energi til kalori energi. Denne typen MCT olje er en av de reneste og raskeste energikilden du finner. 

Fordeler:

Ulemper:

nr.4 Olimp MCT Olje

Mest for pengene!

Antall serveringer: 26

Renhetsgrad: 92%

Total mengde: 400 ml

Olimp er kjent for å lage kvalitetsprodukter som ikke brenner hull i lommeboka. Nok en gang gir de oss et pålitelig produkt av god kvalitet. Hos Olimp får du hele 26 serveringer for rett over hundre kroner. Deres produksjon foregår med høy teknisk kompetanse. Her får du mye kvalitet for pengene.

Dette er en svært god pris når du tenker på den unike egenskapen som MCT oljen bringer med seg. I forhold til karbohydrater som kun gir 4 kalorier i energi per gram gir MCT olje hele 8 kalorier per gram. Dette er en fantastisk egenskap med tanke på at MCT olje gir deg energi du kroppen får maks utbytte av.

Fordeler:

Ulemper:

nr.5 MCT OIL 400 ML

Antall serveringer: 26

Renhetsgrad: 92%

Total mengde: 400 ml

Dette er en annen variant av Olimp sin klassiske MCT olje. Personlig synes jeg at denne varianten leverer et resultat som er nesten identisk like godt som den litt eldre versjonen. Det er prisen som dytter denne oljen ned på rangstigen. Vi ønsker ikke at du skal betale undøvendig.

Likevel er dette på ingen måte et dårlig kjøp. I motsetning til langkjedede triglyserider som vi finner i sunne oljebaserte produkter som olivenolje og avokado får vi like mye næring fra færre kalorier i MCT olje. Med tanke på at kroppen vår også prosesserer MCT på en olje som krever mer energi er det ikke rart at mange går ned i vekt når de benytter seg av MCT olje.

Fordeler:

Ulemper:

Gratis tilgang til 5 kraftfulle måltider

Få oppskrifter til retter som er

Fulle av næring

Muskelbyggende

Sunt, raskt, billig

  We won’t send you spam. Unsubscribe at any time.

  MCT olje sin påvirkning på vekttap

  Ved økt inntak av MCT oljer utløser kroppen mer av hormonene peptide YY og leptin. Disse hormonene gir deg en mer langvarig energi og en følelse av du er mett lengre. Ved å bevare metthetsfølelsen lengre unngår du småspising og søtsug. Du klarer å opprettholde kaloriunderskudd uten å lide for det. Dette underskuddet er avgjørende dersom du har lyst til å gå ned i vekt.

  MCT olje og ketose

  Et annet viktig poeng vedrørende MCT oljer og vekttap er at kroppen kan omgjøre MCT olje til ketoner. Ketoner er et stoff som kroppen vanligvis bare lager når den baserer seg på fett som enerigkilde. Dersom du går på en fettbasert ketose diett kan MCT olje være en viktig faktor som gjør at du vil greie å forlenge tidsperioden hvor kroppen er i ketose. Samtidig vil oljen også sørge for at energibalansen i kroppen opprettholdes uten at du trenger karbohydrater.

  Bivirkningen av MCT olje

  Det er helt trygt å bruke MCT olje. Som med alle andre ting er det ikke lurt å vise måtehold. Ikke ta helt av og tenk at du kan basere dietten din på kosttilskudd.  Ved høye doser av MCT over lengre perioder vil fettprosenten i leveren din kunne øke. Langsiktig burde ikke overdrevent store mengder av MCT olje bruker. I det lange løp vil alltid en næringsrik og naturlig diett være best.

  Burde jeg bruke MCT olje?

  Dersom du er på en keto diett vil jeg absolutt anbefale deg å bruke MCT olje. Om du derimot ikke er på en keto diett er det ikke like nødvendig med MCT olje. Om du ønsker å øke mengden sunne fettsyrer i kroppen uten å trenge å bekymre deg for kalorier er MCT olje et fantastisk kosttilskudd. DEt kan også være gøy å utforske hvordan musklene og energinivået responderer til kosttilskudd.

  MUSKLER, KRAFT, RÅSKAP

  Kom deg på lista!

  Eksklusivt innhold

  Unike programmer

  Helt gratis!