fbpx

Top 5 Boksehansker – Best i Test

Boksing er min personlige favorittaktivitet. Det er ingenting som får deg til å føle deg mer levende enn hard sparring. Under sparring trener du på å sloss. Du kommer til å lande slag og samtidig få slag i ansiktet. Høres brutalt ut, men det er en veldig vakker og noe dyrisk dans. Heldigvis for vår egen knoke og motstanderens ansikt bruker vi boksehansker.

Boksing er en komplett aktivering av hele kroppen. Det er veldig god trening. Din utholdenhet og evne til å utvikle kraft i redusert tilstand testes virkelig. Det tekniske er viktigere enn rå styrke og kondisjon. Likevel er det en merkbar fordel å være atletisk. DU trenger sterke skuldre for å lande gode slag. Hofta utvikler kraft og slenger armen mot motstanderen. Du er avhengig av presist fotarbeid. Uten skarp koordinasjon kommer du ikke langt.

Jeg vil anbefale alle på det sterkeste å prøve seg på litt boksing. Du trenger ikke gå rett på sparring. Å få på seg et par boksehansker, og slå løs på en heavy bag er suveren trening. Boksing trenger ikke være kamptrening. Det er enormt bra utholdenhetstrening i seg selv. Et par boksehansker kan gi deg stort treningsutbytte.

Top 5 boksehansker - Best i test

Det finnes et hav av forskjellige boksehansker på dagens marked. Vår ambisjon er å gi deg best mulig forutsetninger for å velge et par som passer til dine behov, og din trening. Vi har vurdert materiale, pris, størrelse, design og volum på dagens produkter. Volum måles i Oz og handler om hvor mye paddingen på hansken veier. 

For at du skal få mest mulig ut av testen er det viktig at du har en formening om hva slags hansker akkurat du trenger. Det finnes hansker som er særlig egnet for sparring, egentrening, slå på bag og kamp. Finn ditt behov så veileder vi deg i retning av de hanskene som passer deg best.

 

Velg riktig hanske

10 oz: Stort sett for proffesjonelle kamper. Passer bra til boksepute og sekk. Med mindre du ønsker å skade kompisen din bør ikke 10 oz brukes til sparring.

12 oz: Allsidig boksehanske for trening. Bra på boksepute og sekk. Kan brukes til lett sparring. Helst ikke harde slag i hodet.

14 oz: kan brukes til stort sett alt. Velegnet til full sparring. Paddingen på hansken er tung nok til å beskytte deg og sparringspartneren.

16: Veldig tung padding. Så tung at disse hanskene ikke er optimale for egentrening på sekk. Passer perfekt for hard sparring med slag mot hodet.

NR. 1 Boksehansker Proff - Gorilla

Dagens vinner!

Materiale: Syntetisk lær

OZ/Volum: 10, 12, 14 eller 16 oz

Farge: svart

Boksehanskene fra Gorilla er et sikkert og pålitelig alternativ. Du kan få dem i 10, 12, 14 eller 16 Oz. Dette tallet representerer vekten på paddingen på hansken. I praksis betyr det at hansker med tyngre padding har mer beskyttelse for ditt håndledd og motstanderens ansikt. I proffkamper brukes 10 Oz, men under trening er det veldig sjelden at du sparrer med så tynne hansker. 

Du får hanskene fra 799 kroner. Et godt tilbud. Skal du begynneå trene boksing er det veldig mye lurere å bruke litt penger på gode boksehansker og heller droppe unødvendig ekstra utstyr. 

Gorilla sine hansker ser bra ut, ikke for prangende. Materialet er syntetisk lær og sømmene er forsterket. De ryker ikke med det første. Du fester hanskene rundt håndleddet med sterk borrelås. Da unngår du heldigvis at hanskene faller av under trening. Et annet irritasjonsmoment som kan oppstå under trening er enorme mengder svette inni hanskene. Gorilla har en pustende funksjon. Mindre svette er behagelig.

Fordeler:

Ulemper:

nr.2 Fairtex BGV11 - F Day Boxing Glove

Estetisk overlegen!

Materiale: Mikrofiber

OZ/volum: 10, 12, 14, 16

Farge: Mørk Grønn

Fairfax BVG11 – F1 Boxing Gloves representerer den ypperste kvaliteten markedet kan tilby. Dette er eksklusive hansker for deg som er klar for å satse. Fairfax har sørget for innovative moderne løsninger på polstring og materiale. Hanskene er laget av luktfritt mikrofiber. Ventilasjonevnen blir dermed optimal. Du vil antageligvis kunne gjennomføre en hard økt og likevel ikke ha klissvåte hansker når du er ferdig. 

Hanskene har en bred slagflate i lateks. Du får også optimal håndleddstøtte fra mansjettene. Ingen grunn til å slå i stykker eget håndledd. Hvis du ønsker å gi deg selv best mulig forutsetninger for suksess i ringen er dette dine hansker. Kvalitet og innovative tekniske løsninger koster. Det er god grunn til at du må ut med 1420 kroner. Dette er ikke hanskene for deg som vil trene en gang annenhver uke. Fairfax er hansker for deg som vil bokse for alvor.

Personlig synes jeg det estetiske har en del å si når jeg vurderer å gjøre et kjøp. Alltid hyggeligere å eie ting med elegant design. Det føles mye bedre å bruke noe som ser bra ut. Disse hanskene ser bra ut. 

Fordeler:

Ulemper:

nr.3 Star Gear Boxing Gloves

Mest for pengene!

Materiale: Kunstig Skinn

OZ/Volum: 14 eller 16

Farge: Svart med Stjerne

Star Gear Boxing Gloves passer perfekt for deg som endelig skal komme i gnag med boksetrening. Om dagen for du dem for 399 kroner. Med en så lav pris slipper du å føle deg presset til å dra på boksetrening. Du kan kjøpe dem, prøve sporten, og så er det ingen krise hvis du ikke fortsetter. Selv om prisen kanskje tilsier noe annet er dette meget pålitelige og gode boksehansker. De er One Size fits all, og tilpasses ved hjelp av borrelåsfestet.

Det kunstige skinnet er slitesterkt og hanskene vil være med deg lenge. De leveres i praktisk oppbevaringsbag du kan ta med deg på trening. 

Gutta i Star Gear er tydeligvis i et gavmildt humør. Med på kjøpet får du gratis handwraps av 100% bomull. Dette er båndene boksere bruker til å “bandasjere” knokene før trening og kamp. Det gir ekstra beskyttelse, og er anbefalt hvis du ønsker å forsikre knokene og håndleddene dine mot brudd og slitasje. Du fester wrapen rundt tommelen og surrer den rundt håndleddet. Så fortsetter du forbi tommelen, langs knokene og gjennom fingrene. Avslutt med å feste tuppen av wrapen med borrelåsen.

Fordeler:

Ulemper:

nr.4 Kenka Boksehansker - Super Sparring

Best for sparring

Materiale: Naturlig Skinn

OZ/Volum: 12, 14, 16 

Farge: Svart og rød

Kenka har laget et par boksehansker for deg som vil komme i gang med sparring så fort som mulig. Det er ingen hemmelighet at det først er under hard sparring du føler på intensiteten og råskapen ved sporten boksing. Grunnen til at dette er gode sparrehansker er at paddingen, eller polstringen, er forsterket. Du får Super Sparring hanskene i 12 Oz og opp til 16. 12 Oz er vanligvis ikke optimale hansker for kamp, men i dette tilfelle sørger den ekstra paddingen for din og din makkers sikkerhet. 

Jeg liker tanken på at hanskene er laget av naturlig skinn. Det er noe med produkter som kommer fra naturen som gir en ekstra sjarm. Alt fra høyteknisk mikrofiber til oksehud kan bli gode boksehansker. Likevel er det noe særlig appelerende ved tanken på å bokse med okseskinn tvunnet rundt knokene.

Kenka har vært i gamet lenge. Deres boksehansker blir ofte brukt under proffkamper. Når proffene sloss om titler, penger og ære brukes i de aller felste tilfeller hansker med 10 Oz padding. Det er minimalt med beskyttelse. Å gå 12 harde og ofte fiendtlige runder med så minimal beskyttelse står det enorm respekt av. Det er vanskelig å forstå den mentale og fysiske prøvelsen det faktisk er å sloss hardt over lengre tid. 

Fordeler:

Ulemper:

nr.5 Venum Impact Boxing Gloves

Best form!

Materiale: Kunstig Skinn

OZ/Volum: 10, 12, 14, 16

Farge: Dark Camo og Sand

Venum Impact Boxing Gloves gir deg alt du trenger fra hanskene dine og en del ekstra. For en rimelig pris får du tradisjonelt utformede hansker av høy kvalitet. Kunstskinnet er glinsende og prydet med en aggresiv slange. Venum sine boksehansker har en unik støtdempende skumpolstring. Du kan slå alt du orker uten å trenge å bekymre deg. I tillegg kan du nyte godt av ekstra nettingpaneler i håndflaten. 

Tommelen er alltid separert fra resten av hånden når du bærer boksehansker. Det er for å gi en realistisk følelse av at du knytter neven. Likevel er det en avgjørende fordel at tommelen er sammenkoblet resten av hansken. Du vil ikke at en vital del av hånden din skal dingle løst når slagene dine skal kastes. Venum sine hansker sikrer godt samspill mellom tommel og hånd ved hjelp av god sammenkobling.

Fordeler:

Ulemper:

Gratis tilgang til 5 kraftfulle måltider

Få oppskrifter til retter som er

Fulle av næring

Muskelbyggende

Sunt, raskt, billig

  We won’t send you spam. Unsubscribe at any time.

  Bokseøkt

  For meg er boksing den morsomste måten å trene. Jeg koser meg ordentlig når jeg slår på pads, sparrer eller noe så enkelt som skyggeboksning. Det finnes veldig mange bokseklubber over alt i landet. Her vil du møte kompetente trenere med lang erfaring og god formidlingsevne. Det anbefales virkelig å møte opp her, uavhengig av egen erfaring og fysisk form. Alle ønskes velkommen og du vil så godt som alltid finne noen på ditt nivå. Det er ytterst sjelden at du møter noe annet en vennlighet og positivitet på en bokseklubb.

  Bokseklubber er naturligvis den beste arenaen for å trene boksing. Likevel kan du helt fint trene for deg selv, eller med venner, uten at det er organisert. De fleste treningssentre har boksesekk. Hvis dere er flere kan 1 holde pads og en annen trene på slagteknikk. Pads er puter du stapper hendene inni. På denne måten kan kompisen din slå alt han orker på den lille slagflaten du holder oppe med hendene dine. Dere kan bevege dere rundt og dermed trene fotarbeid og drive realistisk trening uten at noen får slag i ansiktet. 

  Nå presenterer jeg en god bokseøkt. Den innebærer teknisk trening, slagkombinasjoner på sekk og lett sparring. Du trenger boksehansker, boksesekk, pads, en kompis og en positiv innstilling. Et perfekt sted for gjennomføring av økten er gymsalen hos ditt lokale treningssenter. Du bør vite hva jab, kryss, hook og uppercut er. Finn ut hva det er hvis du ikke vet det.

  • Jogg rolig rundt i salen. Få i gang kroppen. Rist løs skulderleddet og beveg dere lett og ledig omkring.
  • Utfør dynamisk og statisk tøyning dere føler for det. Målet er at dere skal bli klare for bevegelse.
  • Skyggeboksing. Slå i luften og forsøk å utføre slagkombinasjoner. Hvis det føles merkelig så tenk at det ikke er merkelig. Skyggeboksing er moro. 
  • Pads. En av dere tar på pads, den andre hansker. Han med pads styrer dansen. beveg dere rundt i salen. Mannen med pads sier kommandoer: 1 betyr jab. 2 betyr kryss. 3 betyr hook. 4 betyr uppercut. 1, 2, 4 blir det en kombinasjon av jab kryss og uppercut. Regner med at dere skjønner konseptet. Varier kombinasjoner og prøv dere frem. Ta korte intervaller og bytt rolle et par ganger.
  • Så er det tid for sekken. Begge tar på boksehansker. Den ene skal slå mens den andre utfører en styrkeøvelse med kroppsvekt. Nå skal dere kjenne på hvordan det føles å bokse med høy puls. Dere vil merke at teknikken daler i takt med pulsøkningen. En av dere utfører slagkombinasjoner på sekken. Den andre tar push ups, planke, knebøy, hva som helst.  30 sekunder arbeid, så bytte. Hold på så lenge dere klarer. Nå vil viljestyrken testes.
  • Etter mange nok runder med boksesekk/styrke vil dere være rimelig kjørt. Ta en god pause, diskuter slagteknikk og styrt store mengder vann. Gjør dere klare for sparring.
  • Husk at dere er kompiser, ikke fiender! Forsøk å fokusere på teknisk utførelse og fotarbeid. Det blir dårlig stemning hvis en av der plutselig ligger bevisstløs på gulvet. Det vil naturligvis oppstå et kameratslig konkurranseinstinkt. Regner med at dere helst vil unngå å bli overkjørt og ydmyket av kompisen, hehe. Noen gode treffere skader ikke, men ikke ta helt av og prøv knocke hverandre ut. Det tar seg dårlig ut, og kan skape dårlig stemning. 
  • En grei regel er at det er lov å slå alt man orker til kroppen, men ikke full styrke til hodet. Dere finner ut av det. Prøv dere på 3-5 runder på 2-3 minutter. Kan garantere total utmattelse. Lite er bedre en godfølelsen dere vil sitte igjen med etter denne økten. Kos dere!

  MUSKLER, KRAFT, RÅSKAP

  Kom deg på lista!

  Eksklusivt innhold

  Unike programmer

  Helt gratis!