fbpx

Kosttilskudd for muskelvekst – Best i test 2020

Hvilke supplementer gir muskelvekst?

Dersom du trener seriøst og har lyst til å få maksimalt utbytte av timene du legger inn på gymmen er kosttilskudd et must for deg. Utallige studier har vist at det finnes en mengde ulike kosttilskudd som kan ha en positiv påvirkning på muskelveksten din. Alt fra økte proteinnivåer til ulike aminosyrer kan alle gjøre at musklene dine kan respondere bedre til styrketrening. 

I dagens marked kan det derimot være vanskelig å finne ut hvilke produkter som faktisk innehar god kvalitet. Dette er hovedsakelig siden virkestoffene som fungerer er såpass billige at produsenter vil finne “bedre” metoder for å kunne sette en høyere prislapp på et mer “eksklusivt” produkt. Sannheten er at mange av disse produktene faktisk har en dårligere virkningsgrad enn de klassiske velutprøvde supplementene.

 

Topp 6 beste kosttilskudd for muskelvekst.

I denne testen har vi funnet de seks kosttilskuddene vi mener fungerer best og som det er mest verdt å kjøpe. For at du skal få mest mulig ut av å lese denne testen er det viktig at du vet hvilke kriterier som har vært viktige når vi har valgt ut disse ulike produktene. De følgende kategoriene har blitt spesielt vektlagt i denne testen: kvalitet, dokumentert effekt, pris og smak. 

 

nr.1 Smartsupps creatin monohydrate

Best i test 

Prosentandel kreatin: 100%

Kreatin per servering: 5 g

Antall serveringer: 200

Som du kanskje har oppfattet dersom du har lest mer av det jeg har skrevet for JACKED så er jeg en stor fan av kreatin monohydrat. Men grunnen til dette er god. Kreatin monohydrat har haugevis med studier som viser til økt styrke og økt muskelvekst. De kjemiske prinsippene som får denne utviklingen til å skje er også så godt dokumentert at det er lett å lære seg hvordan kroppen blir påvirket.

Når prisen til kreatin ligger på under 200 kr for 200 serveringer er det ingen tvil om at dette er et supplement som er et must dersom du tar styrketrening seriøst. Smaken er helt nøytral og gevinstene er så store at det å prøve burde være en selvfølge for alle som tror de kan ha nytte av supplementet.

Fordeler:

Ulemper:

nr.2 Whey gold standard

Mest for pengene!

Proteiner per 100 g: 79 g

Proteiner per servering: 26 g

Kcal per servering: 112

Etter kreatin er dette det kosttilskuddet jeg vil si er mest verdt å kjøpe. Det å fylle kroppen med tilstrekkelig proteiner er kritisk viktig for at kroppen skal kunne maksimalt med muskler etter styrke trening. Ved å bruke proteinpulver er du alltid sikker på at kroppen har det den trenger for å levere best resultater.

Whey gold standard er verdens mest solgte proteinpulver og grunnen til dette er god. Proteinpulveret bruker protein isolat av høyeste kvalitet og selger til en pris som ikke brenner hull i lommeboka. Ved å også tilsette viktige enzymer, mysepeptider og glutamin vil du få mange av de mest kritiske stoffene for maksimal muskelvekst. Om du er interessert i å lære mer om proteinpulver klikk her.

Fordeler:

Ulemper:

nr.3 Olimp creatine xplode powder

Prosentandel kreatin: 73%

Kreatin per servering: 3.7 g

Antall serveringer: 100

Om du synes vanlig kreatin monohydrat er litt kjedelig har du her en ny type kreatin som benytter seg av seks ulike typer kreatin. Alle de ulike typene kreatin har en særegne absorpsjons teknikk som vil si at du får en mye bredere base enn ved vanlig kreatin.

Ved å bruke ulike typer kreatin vil du også få flere fordeler enn ved å bare bruke den klassiske kreatin monohydrat. En av de andre typene kreatin som har spesielt gode effekter er kreatin pyruvate. Kreatin pyruvate kan gjøre kroppen din betydelig bedre til å benytte seg av lagret fett som forbrennings kilde.

Fordeler:

Ulemper:

nr.4 Scivation Xtend

Best på smak!

BCAA per 100 g: 54 g

BCAA per servering: 7 g

Antall serveringer: 30

BCAA (Branched Chain Amino Acids) eller på norsk forgrenede aminosyrer. Er tre av våre essensielle aminosyrene som kroppen ikke greier å produsere selv. Disse tre aminosyrene leucin, isoleucin og valin leverer alle sammen meget gode resultater når det kommer til muskelbygging og restitusjonstid etter trening.

Scivation Xtend er et BCAA supplement som benytter seg av i min mening det optimale blandingsforholdet mellom aminosyrene i en 2:1:1 fordeling mellom leucin, isoleucin og valin. Den er også helt fri for andre stoffer som koffein, sukker eller karbohydrater som mange andre BCAA produkter bruker.

Fordeler:

Ulemper:

nr.5 Olimp whey protein complex

Protein per 100 : 75 g

Protein per servering: 26 g

Kcal per servering: 135

Dette er et annet proteinpulver som er av svært høy kvalitet. Olimp er kjent som et selskap som leverer svært høy kvalitet på produktene sine uten at de nødvendigvis trenger å være så dyre.

Dette proteinpulveret er mer spesialisert inn mot hva atleter trenger. Med en noe høyere mengde av sukker og karbohydrater er dette dette pulveret perfekt for en god restitusjonsshake. Det noe høyere karbohydratnivå vil gi musklene våre muligheten til å komme raskt i gang med restitueringen.

Fordeler:

Ulemper:

nr.6 Mutant BCAA

Best kvalitet

BCAA per 100 g: 62,1 g

BCAA per servering: 9,7 g

Antall serveringer: 90 

Her har vi annet BCAA produkt som holder en svært høy kvalitet. Med høye nivåer av BCAA per serveringer kan du være sikker på at du får i deg rikelig med disse viktige aminosyrene etter en servering. Mutant BCAA benytter seg også av det optimale blandingsforholdet 2:1:1. 

Grunnen til at det er optimalt å ha mer leucin enn isoleucin og valin er at leucin har ut av de tre aminosyrene mest påvirkning på muskelvekst. De to andre aminosyrene har en bedre påvirkning når det kommer til for eksempel restitusjonstid. Vi finner heller ikke noe tilsatt sukker eller karbohydrater i dette produktet. 

Fordeler:

Ulemper:

Gratis tilgang til 5 kraftfulle måltider

Få oppskrifter til retter som er

Fulle av næring

Muskelbyggende

Sunt, raskt, billig

  We won’t send you spam. Unsubscribe at any time.

  Andre kosttilskudd med dokumentert effekt: 

  MCT olje

   

  MCT (medium-chain triglyceride) er som navnet tilsier middels lange triglyserid fettsyrer. Dette er et flott kosttilskudd for deg som vil ned i vekt. Dette er fordi MCT olje har den effekten at den har et svært høyt energiinnhold men at kroppen ikke lagrer den som fett. 

   

  MCT olje er også et naturlig på produkt som oftest er produsert fra kokosnøttolje. Dette er fordi kokosnøttolje består av hele 50% MCT oljer. Dersom du går på en ketose diett vil det å benytte seg av MCT olje være bra siden kroppen kan gjøre MCT olje om til ketoner. Ketoner er et stoff som kroppen lager når den brenner fett og karbohydrat nivået er veldig lavt. Ved å supplere med MCT olje kan kroppen holde seg i ketose lengre. 

   

  Her kan du finne de 5 beste MCT oljene.

   

  Pre workout 

   

  Pre workout (PWO) er en fellesbetegnelse for en type kosttilskudd som du tar før trening for å kunne yte optimalt. Alle pre workout har som mål at du skal få økt energinivå og fokus for å kunne få mest ut av hver trening. Pre workout vil også hjelpe deg som sliter med dørstokk mila. Dette er siden du vil få et så høyt energinivå at det eneste naturlig vil  være å bevege på seg.

   

  Det absolutt vanligste og mest effektive virkestoffet i pre workout er koffein, men du finner også andre stoffer som kreatin og L-glutamin. Personlig mener jeg at dersom du skal bruke pre workout så er det lurt å finne et produkt med høyt kreatin nivå slik at du kan slå to fluer i en smekk. 

  Her kan du finne de 16 beste pre workoutene.

   

  MUSKLER, KRAFT, RÅSKAP

  Kom deg på lista!

  Eksklusivt innhold

  Unike programmer

  Helt gratis!