fbpx

Top 16 Pre Workout – Best i test 2020

Pre workout (PWO) er et av de supplementene det er størst sannsynlighet for at du ser på den lokale gymmen din. Atleter og vektløftere har hauset seg opp med pr workout i årevis. En godt blandet pre workout drink kan gi stor fordel. Din mentale tilstand blir raskt flere hakk mer intens og opphauset. Du får en boost. Dette gir deg muligheten til å psuhe deg selv hardere under økten.

Problemet i dag er at det er enormt mange forskjellige aktører på markedet som alle påstår at de har den beste oppskriften. Sannheten er at det bare er et par virkestoffene i vanlige pre workout som har en dokumentert positiv effekt. Du finner mye fyllstoffer og svada. Vi skal veilede deg i riktig rekting. 

Hvordan virker pre workout?

Koffein er årsaken til at folk kjøper preworkout. Dette er en stimulerende stoff mennesker over hele verden har glede av. Alle kvikner til av koffein.  Når du drikker en pre workout vil den høye konsentrasjonen koffein gi deg en kortvarig svært høy energi. Denne energien kan du bruke til å få mest mulig ut av treningsøkten. Andre stoffer med dokumentert effekt er kreatin, aminosyrer, vitamin B6 og vitamin C.

De 16 beste pre workout på markedet - Best i test 2020

I denne testen har vi klart å skille klinten fra hveten. De faktorene vi har lagt spesielt mye vekt på er virkestoffer, fyllstoffer, kvalitet, smak og pris. For deg som leser dette er det viktig at du tenker gjennom hva du er ute etter når det kommer til et pre workout supplement. Vi gir deg fakta og personlige meninger om de forskjellige produktene. Til syvende og siste er det du som må bestemme hva som er viktig for deg. For å gjøre dette lettere har vi også pekt ut noen produkter som stikker seg ut positivt.

nr.1 HemoPump Adrenaline Rush

Best i test 

Koffein per servering: 290 mg

Antall serveringer: 45

Mengde: 450 g

Testvinneren vår bruker et bredt spekter av stoffer med stor virkningsgrad. Hemopump går av med seieren. Deres høye innhold av koffein gir deg den pumpen og energien du er ute etter i den klassiske pre workouten.

Ved å også ha tilsatt kreatin i blandingen kan dette bidra til at du får i deg den daglige dosen du trenger av kreatin. To fluer i enn smekk: muskelvekst og energiboost. På denne måten slipper du å kjøpe en rekker forskjellige suppelementer og benytter deg heller av en som har absolutt alt du trenger.

Fordeler:

Ulemper:

nr.2 The curse pwo

Koffein per servering: 145 mg

Antall serveringer: 50

Mengde: 250 g

Denne meget intense formulaen vil gi det et prestasjons kick. Du vil kjenne at det du blir fylt av en energi og et kampmodus som gjør at det eneste naturlige å gjøre er å finne det tyngste objektet i rommet og løftet det opp og ned til musklene sier stopp, for så og reise seg å slippe ut et krigs brøl.

Med 145 mg koffein per doseringer gir The Curse PWO deg det fokuset du trenger for å ha komme deg gjennom de hardeste øktene dine. Ved å ha tilsatt 1600 mg beta-alanin vil denne pre workouten gi deg en lengre energi og mer muskulær utholdenhet enn det du finner i standard pre workouten. Det myteomspunnede virkestoffet arginin vil gi enhver steinhard pump!

Fordeler:

Ulemper:

nr.3 F#cked Up Joker Edition

Koffein per servering: 300 mg

Antall serveringer: 30

Mengde: 300 g

Fra våre venner på andre siden av grensa får vi et produkt som gir deg en pump som gjør at musklene dine blir hardere enn granitt. Med høyt koffeininnhold blir du klar for fokusert aktivitet med høy intensitet. I Am Fucked Up er som et bonus svært velsmakende. 

Med 1000 mg tilsatt taurin bidrar denne pre workouten til at du også får raskere restitusjon etter økten din. Dette er en spesielt stor fordel for vi som trener mye. Med 3000 mg citrullin vil denne preworkouten sørge for at blodgjennomstrømningen til musklene blir bedre. Det er dette som gjør at du får den steinharde pumpen.

Fordeler:

Ulemper:

nr.4 DNS Ace PWO

Koffein per servering: 280 mg

Antall serveringer: 37

Mengde: 300 g

Denne kraftige pre workouten vil gi deg akkurat det du er ute etter når du skal ha et supplement som gir deg mye energi. Med høyt koffeininnhold får du et skarpt fokus som varer lenge. Med hele 2800 mg beta-alanin vil denne pre workouten også gi deg en mer langvarig energi og mer muskulær utholdenhet.

Dette er det perfekte supplementet for deg som har lyst til å bruke pre workout i en mer kondisjons tung idrett som for eksempel svømming eller sykling. Dette er siden det høye nivået av beta-alanin sørger for at energinivået ditt ikke blir altfor kortvarig. Ved å ha høye nivåer av citrulline vil også blodtilførselen til musklene dine kunne øke. Dette kan føre til økt utholdenhet og gir en helt rå pump.

Fordeler:

Ulemper:

nr.5 Supreme PWO best smak

Best smak!

Koffein per servering: 200 mg

Antall serveringer: 15

Mengde: 250 g

Supreme PWO gjør opp for sitt moderate koffeinnivå opp for det med mengdevis av kreatin og tre helt rå smaker. Du får supreme PWO i Cherry, Fresh Forest Berry og Tropical Fruit Punch. Alle disse smakene gir deg følelsen av at du drikker en svært god iste og ikke et kostilskudd.

Det høye nivået av kreatin vil også gi deg muligheten til å slå to fluer i en smekk. Det vil si at dersom du går på kreatin og er ferdig med oppladningsfasen så kan du få i deg den daglige kvoten din ved å bruke denne pre workouten. På denne måten kan du slutte å kjøpe kreatin og gå over til å bare kjøpe pre workout.

Fordeler:

Ulemper:

nr.6 Gold Standard Pre workout

Best kvalitet!

Koffein per servering: 175 mg

Antall serveringer: 30 porsjoner 

Mengde: 300 g

Som navnet tilsier er dette virkelig gullstandarden når det kommer til en god pre workout. Optimum Nutrition er et av de mest vel respekterte supplement bedriftene i verden. Disse gutta representerer kvalitet.  Pre workouten inneholder en litt beskjeden mengde koffein, men det gjør den opp for på flere måter. Produksjonen foregår under streng kvalitetskontroll og høy teknisk kompetanse.

Gold Standard inneholder 1,5 gram beta-alanin som gir deg bra fokus og som minsker melkesyreproduksjonen i musklene dine. Gold Standard Pre Workout inneholder også tre gram kreatin per porsjon for at du skal kunne fylle kreatin lagrene dine og dermed yte optimalt både kortsiktig og langsiktig.

Fordeler:

Ulemper:

nr.7 N.O-Xplode

Mest for pengene!

Koffein per servering: 150 mg

Antall serveringer: 50 

Mengde: 1000 g

Dette er den intensifiserte versjonen av et av markedets aller mest populære pre workouter. Med hele 5,5 g tilsatte aminosyrer vil du få flere av de samme kvalitetene som en protein shake ville gitt. Proteinsyntesen din vil for eksempel optimaliseres ved at musklene dine har mer tilgang på de aminosyrene de trenger.

Med relativt høye nivåer av kreatin får du her et produkt som virkelig er full pakke. Du har en 3-1 kombinasjon som gjør at du kan dekke alle basene dine. Med en pris som er såpass lav for en hel kilo er dette virkelig et røverkjøp.

Fordeler:

Ulemper:

nr.8 C4

Koffein per servering: 150 mg

Antall serveringer: 30

Mengde: 195 g

Dette er verdens mest solgte pre workout. Det er ikke uten god grunn. C4 er et produkt som vil gi deg virkelig eksplosiv energi. Dette kombinert med den steinharde blodpumpen som fyller alle musklene dine er det ikke rart at Cellurcore landet på det velegnede navnet C4. 

Vi finner også stoffene kreatin og beta alanin dersom vi ser litt nærmere på C4. Kreatinen vil kunne gi deg både en kortsiktig og en langsiktig muskulær vekst mens beta-alanin øker den muskulære utholdenheten din slik at du kan løfte lengre. Personlig mener jeg at C4 passer best for deg som driver med styrketrening og trenger noe som frakter deg til neste nivå.

Fordeler:

Ulemper:

nr.9 Redweiler

Koffein per servering: 250 mg

Antall serveringer: 80

Mengde: 480 g

Sammen med Mariusz Pudzianowski har Redweiler laget et meget kraftig pre workout produkt. Om du ikke vet hvem Pudzianowski er så er det en av tidenes sterkeste menn. Han har vært kåret til verdens sterkeste mann 5 ganger gjennom karrieren. Denne mannen var nesten å regne som en halvgud. Det er god grunn til å tro at hans pre workout gjør jobben. 

Det er tydelig Pudzianowski er mer enn bare muskler. Blandingen han har skapt i samarbeid med Redwieler fremstår meget solid. Med høyt innhold av koffein, kreatin og vitamin B6 er dette er produkt som dekker alle baser og gir en enormt god treningsøkt.

Fordeler:

Ulemper:

nr.10 Mutant Madness

Koffein per servering: 165 mg

Antall serveringer: 35

Mengde: 225 g

Har har du en klassisk pre workout leverer stabilt gode resultater. Den er pålitelig og du vil ikke gå lei med det første. Dersom du er på utkikk etter en god klassisk pre workout som leverer et godt resultat, har en god smak og som er svært pålitelig og potent over lengre perioder er Mutant Madness noe for deg.

Med en ingrediensliste hvor du finner blant annet beta-alanin og koffein vil denne pre workouten øke muskel utholdenheten din samtidig som den også maksimerer fokuset ditt. Ved å ha en gjennomtenkt miks av L-arginin og L-citrullin øker Mutant Madness blodtilførselen slik at du får den klassiske blod pumpen vi alle ønsker fra pre workouter.

Fordeler:

Ulemper:

nr.11 Kickup Real white

Koffein per servering: 100 mg

Antall serveringer: 24

Mengde: 24 g

Her har vi en ny vri på den vanlige pre workouten. Istedenfor å drikke et glass med utblandet pulver kan du bare putte en liten luring rett inn under overleppa og kjenne energien spre seg i kroppen etter 20 minutter. Den inneholder ingen nikotin eller andre farlige stoffer som klassisk snus innehar. Konseptet er morsomt og du kan enkelt ta med deg boksen hvor som helst. 

Jeg vil ikke anbefale å ta en luring midt i økten din siden det kan være noe distraherende og ha en pose under leppa når du skal løfte tungt. Å ta en på vei til trening kan være en god måte å få opp energinivået. Dersom du har lyst til å slutte å snuse vil er dette også et veldig godt alternativ. Du kan lure hjernen din til å tro at du fortsatt snuser mens du gradvis bytter nikotin med koffein. På kjøpet for du økter med høyere energi-.

Fordeler:

Ulemper:

nr.12 DNS Dynamite PWo

Koffein per servering: 290 mg

Antall serveringer: 25

Mengde: 300 g

Her leverer DNS en kruttønne av et produkt. Med hele 17 aktive ingredienser har du her et produkt som vil bringe treningen din til nye nivåer. Du kommer til å kjenne på kroppen at den kribler av energi og at det virkelig er nødvendig å få ut energien før du letter fra bakken. Med hele 4000 mg arginin og 700 mg citrulline er alt lagt tilrette for en sterk og lanvarig pump. 

Du finner også høy konsentrasjon av beta-alenin i DNS Dynamite PWO. Beta-alanin er en aminosyre som bidrar til å heve melkesyreterskelen. Dette vil gjøre at kroppen din orker å utføre hardere og lengre treningsøkter. Tyrosin er en annen aminosyre som bidrar til å gi deg bedre fysisk og psykisk ytelse. Det bekjemper tretthet og gir en stimulerende effekt. Garantert gode økter!

 

Fordeler:

Ulemper:

nr.13 Off the hook

Koffein per servering: 175 mg

Antall serveringer: 30 

Mengde: 525 

Her har vi en høydosert sammensetning med effektive ingredienser som alle er beregnet for å gi best mulig effekt for erfarne atleter. Dette er et supplement som sørger for at du opprettholder et sylskarpt fokus gjennom hele økten din. En eksplosiv pump kommer til å oppstå i muskelene dine. Du vil ikke daffe av etter 20 minutter med holde deg energisk til jobben er gjort.

Off The Hook består av velprøvde ingredienser som alle har en dokumentert effekt på atleter. Kreatinglukonat og beta-alanins virker i samspill med hverandre for å øke styrken din samtidig som den øker terskelen for melkesyre. For fokuset ditt finner du en komplett kombinasjon av koffein, L-tyrosin, taurin og ginseng som alle sørger for optimal yteevne.

Fordeler:

Ulemper:

nr.14 The shadow

Koffein per servering: 175 mg

Antall serveringer: 25

Mengde: 270 g

Fra Cobra Labs får vi en pre workout som med sin skarpe formula sørger for å øke ditt mentale fokus, intensiverer muskelpumpen din og sørger for at du alltid har nok energi til å yte maksimalt under alle treningsøktene dine.

Med en blanding av blant annet koffein, vitamin B6 og L-tyrosin får du et skikkelig heksebrygg. Alle de sentral virkestoffene er representert og du er sikret store mengder energi og vilje til å fullføre økten med stil. Det eneste jeg skulle likt å se The Shadow gjøre annerledes hadde vært å ha kreatin som et av stoffene sine.

Fordeler:

Ulemper:

nr.15 Koffeintabletter

Koffein per servering: 300 mg

Antall serveringer: 120

Mengde: 360

Dette er sterke saker. Personlig synes jeg dette er veien å gå, men siden det ikke helt kvalifiserer som en klassisk pre workout så kommer den såpass langt ned på listen. Det er nemlig snakk om koffein piller. Koffein er det primære virkestoffet i all pre workout. Ingen koffein:ingen pre workout. Min erfaring er at ren koffein er optimalt når du skal prestere bra over lengre tid, uten tilstrekkelig hvile.

Her får du mye av det samme utbytte som ved å ta pre workout. Du slipper å lage shaker og kan kjapt og enklet svelge ned en liten pille. Disse pillene kan også brukes til ting som ikke er treningsrelatert. Jeg kan personlig si at disse fungerer svært godt dersom du trenger en ekstra energiboost når det kommer til skole og studier.

Fordeler:

Ulemper:

nr.16 SAW

Koffein per servering: 100 mg

Antall serveringer: 80

Mengde: 400 g

SAW er en av bestselgerne i mange andre land og har endelig kommet til Norge. SAW er preparert med en sterk anabolsk funksjon som legger til rette for volum. Denne gjør SAW ved å gi musklene ekstra tilgang til aminosyrer og næring, samtidig som den stimulerer muskelvekst.

Du får også hele 80 serveringer i en pakke, noe som er mye mer enn mange av konkurrentene. Med en unik blanding av beta-alanin og aktive neurostimulatorer øker utholdenheten og konsentrasjonen til utøveren som bruker det. Musklenes energitilgang vil også øke slik at du alltid kan yte maks.

Fordeler:

Ulemper:

Gratis tilgang til 5 kraftfulle måltider

Få oppskrifter til retter som er

Fulle av næring

Muskelbyggende

Sunt, raskt, billig

  We won’t send you spam. Unsubscribe at any time.

  Aktive ingredienser i pre workout

   

  Koffein

  Som nesten alle andre har du sikkert god kjennskap til de vidunderlige effektene som koffein gir. Det nesten magi hvordan en liten kopp med svart gull kan få den blåeste mandagen til å bli en god morgen. Dersom du kjenner til denne magien er det kanskje ikke så oppsiktsvekkende for deg at koffein også kan ha en fantastisk effekt når det kommer til trening.

  Å innta koffein før en treningsøkt gi deg en boost som gjør deg mer fokusert og som øker kroppens generelle energinivå. Du vil merke at du er betydelig mer fokusert og intens. Den såkalte dørstokkmila blir ingen hindring når kroppen bobler over av overskudd. Denne mentale hindringen er årsaken til at mange ikke når sine fysiske mål. Du er nødt til å møte opp. Pre workout presser deg i riktig retning.

  Et annet positivt aspekt ved koffein er at når du øker kroppens generelle energinivå så vil kroppen naturlig begynne å brenne flere kalorier. Dette vil gjøre at du raskere kan komme i kaloriunderskudd. Ønsker du deg ned i vekt er du totalt avhengig av dette underskuddet.

  Kreatin

  I mange av dagens pre workout drinker finner vi et relativt høyt nivå av kreatinin. Det er gode nyheter av to årsaker. Den første er at kreatin gir gode resultater både kortsiktig og langsiktig når det kommer til muskelvekst og styrke. Den andre er at du dermed kan slå to fluer i en smekk ved å investere i en potent pre workout. 

  Kreatin er et stoff vi finner naturlig i kroppen, hvorav 95% er lagret i musklene våre. Når vi øker kreatin inntaket vårt vil kroppen gjøre kreatinen vi inntar om til kreatin fosfat. Kreatinfosfat er et stoff kroppen bruker for å lage  ATP fremfor ADP. ATP er et høyenergi molekyl. ADP er det motstatte. Åpenbar fordel med høyenergi molekyler.

  Mer kreatin, mer energi til musklene. Mer ATP fører til at vi kan yte med maks innsats lengre og at musklene kan øke sin maksimale styrke. Kreatin vil også føre til at musklene lagrer mer vann noe som vil føre til økt muskelvekst.

   

  Nitrogenoksid

  Nitrogenoksid er et annet stoff som vi finner naturlig i kroppen. Når kroppen benytter seg av nitrogenoksid vil dette kunne stimulere blodgjennomstrømningen til musklene våre. Når kroppen skal produsere nitrogenoksid bruker den stoffene L-arginine og L-citrullin.

  Det vil si at ved å heve kroppens inntak av disse stoffene så kan vi øke produksjonen av nitrogenoksid. Økt produksjon av nitrogenoksid vil kunne føre til at blodgjennomstrømningen til musklene øker. Dette vil igjen kunne føre til at oksygen og næringstilførselen til muskelen kan øke. Alt dette legger til rette for at dine muskler skal fungere optimalt. 

   

  BCAA

  BCAA (Branched Chain Amino Acids) eller på norsk forgrenede aminosyrer er tre ulike aminosyrer som er spesielt viktige når det kommer til muskelvekst. De tre aminosyrene er leucin, isoleucin og valin.

  Disse aminosyrene er blant våre essensielle aminosyrer. Essensielle aminosyrer er 9 forskjellige syrer som kroppen ikke greier å produsere selv. Det vil si at vi må få de i oss enten gjennom dietten vår eller ved hjelp av supplementer.

  BCAA sine fordeler er mange og hvilke aminosyre du inntar påvirker resultatene dine. Leucin har av de tre aminosyrene størst påvirkning når det kommer til kroppens kapasitet til å bygge muskler. Isoleucin og Vanil har derimot en større effekt når det kommer til for eksempel energi produksjon og regulering av kroppens blodsukker nivåer. I de vanligste BCAA kosttilskuddene finner du et blandingsforhold mellom de ulike aminosyrene som er 2:1:1 leucin, isoleucin, vanil.

   

  Arginin

  Arginin er en aminosyre som gjør at blodårene våre slapper mer av og utvider seg. Den har også en effekt på viskositeten på blodet vårt. Blod vårt blir altså mindre tyktflytende. Dette vil føre til at blodtrykket vårt synker.

  Når blodtrykket vårt og viskositeten synker vil hjertet kunne pumpe blodet mer effektivt ut. Dette vil si at musklene våre vil få en større tilgang på viktige næringsstoffer og oksygen som blir pumpet ut med blodet. Med andre ord vil arginin bidra til den velgjørende pumpen som ofte karakteriserer en god økt. 

  Er pre workout noe for meg?

  Dersom du sliter med å finne energi og motivasjon til å komme deg på trening eller vil ha det lille ekstra for å kunne yte maksimalt på trening så vil jeg anbefale pre workout.

  MUSKLER, KRAFT, RÅSKAP

  Kom deg på lista!

  Eksklusivt innhold

  Unike programmer

  Helt gratis!