fbpx

Test av 15 romaskiner 2020

Romaskin er et av de mest populære treningsredskapene. Og grunnen til dette er god. Romaskiner trener nemlig alle de store muskelgruppene. Derfor blir det er veldig bra apparat for alle uansett hvilke mål du har med treningen din. Romaskiner er et veldig godt apparat for å bygge større muskelgrupper som rygg, mage, sete og lår.

Den store fordelen med romaskiner i forhold til spinningsykler eller tredemøller er at de aller fleste romaskiner er sammenleggbare. Dette vil si at du lett kan ha en romaskin i et skap eller i en bod når du ikke bruker den. Med tanke på kostnader knuser også den gjennomsnittlige romaskin den gjennomsnittlige tredemølle. Dette er fordi det mye færre bevegelige deler når det kommer til en romaskin. Dette vil si at ikke bare er romaskinen min billigere enn en tredemølle, den tar mye mindre plass også. Vedlikeholdet av romaskinen er også betydelig mindre omfattende enn på en tredemølle.

De beste romaskinene - 2020

Vi har her laget en liste over de beste romaskinene på markedet akkurat nå. Når vi har sett på disse romaskinene er det et par kriterier som har vært spesielt viktige for oss. Et av disse har vært pris. Pris er et spesielt viktig punkt for oss fordi vi vet at mange ikke har råd til å spytte inn 10 000 kr for å få en romaskin. Men når vi har sett på prisen så ser vi den alltid i forhold til kvaliteten og prøver å finne den beste balansen slik at du skal få mest mulig kvalitetsmaskin for hver krone du investerer.

For at du skal få mest mulig ut av å lese denne testen er det viktig at du vet hva som er viktig for deg. For til syvende og sist er det du som må bestemme deg for hvilken romaskin du vil ha. Noen av spørsmålene du burde stille deg selv før du leser videre er. Hvor ofte skal du bruke romaskinene? Hvor mye penger er det maksimale du kan bruke på en romaskin? Er det flere som skal bruke romaskinene? Hvor viktig er god kvalitet? Hvilke forventninger har du til romaskinen sin ytelse?

Etter å ha svart på disse spørsmålene så vet du hva du er på utkikk etter å kan lese videre. Vi håper at du finner det du er på utkikk etter.

nr.1 Abilica TurbinRower

Best i test 

LCD-skjerm: Ja

Sammenleggbar

Vekt: 34.5 kg

Abilica TurbinRower er den nyeste toppmodellen fra Abilica. Med det beste av kvalitet samt et raskt og moderne design er det ingen overraskelse at det er akkurat denne modellen som går av med seieren.

Dette er en topputstyrt romaskin som kan konkurrere med de beste vi finner av romaskiner i verdenen. Abilica TurbineRower benytter seg av luftregulert motstand for å skape en jevn og realistisk følelse av å ro. Med en seteskinne som er laget i aluminium får du rolige og behagelige drag uten nødvendig friksjon.

Du finner også 8 forskjellige tilstandsgrader på denne romaskinen. Dette vil si at du lett kan justere motstanden på romaskinen din for å tilpasse den til treningsformen du skal gjøre. På denne måten kan du variere intensiteten på økten du har for å tilpasse mellom intervaller, mellomdistanse eller langkjøring.

Ablica TurbinRower er også sammenleggbar som gjør at du lett kan oppbevare den. Du trenger dermed ikke ha et helt personlig treningsrom for å ha denne romaskinen. Den passer fint i en bod eller et stort skap å kan tas fra når du har lyst på en skikkelig treningsøkt.

Alt i alt er dette rett og slett en romaskin av toppkvalitet til en langt lavere pris enn det den kunne ha kostet. Du får et stort spekter av ulike tilstandsgrader samtidig som du får en realistisk ro-følelse. Med muligheten til å slå romaskinen sammen for praktiske løsninger har du her en romaskin som passer rett inn i ethvert hjem.

Fordeler:

Ulemper:

nr.2 Hammer Rower Pro Force

LCD-skjerm: Ja

Sammenleggbar

Vekt: 24 kg

Denne moderne og robuste romaskinen har også en smart sammenleggbar funksjon som gjør at den er plassbesparende samtidig som den fortsatt er svært robust. Dette vil si at du bare på noen sekunder kan klappe sammen romaskinen og putte den inn i et skap eller inn i en bod. Dette gjør Hamer Rower Pro Force perfekt for ethvert hjem som ikke har tilgang til personlig treningsstudio.

På denne romaskinen finner du også 14 forskjellige programmer. Dette er hjertet til denne romaskinen og får deg som bruker den til å bli mer motivert til å gjennomføre de lange og tunge øktene. Puls programmet gir også muligheten til å få en kontrollert utholdenhetstrening hvor du kan ha full kontroll på hvor du ligger. Gjennom disse motiverende treningsprogrammene kan du mye lettere å trene skikkelig hardt. Dette vil igjen vil føre til at du får mest mulig ut av treningsøktene.

Med en LCD-skjerm som viser tid, distanse, hastighet, kalorier og puls. Er det lett å kunne følge godt med på egen progresjon fra økt til økt. Det er også på denne skjermen du ser de 14 ulike programmene som er skapt for å motivere.

Fordeler:

Ulemper:

nr.3 TITAN LIFE Trainer R10

Info 1 om produkt nr 3

Sammenleggbar

Vekt: 20 kg

Her får du helt klart mest romaskin for hver krone du spytter inn. Til en pris som ligger langt lavere enn sine konkurrenter får du her en fantastisk maskin for å trene klassisk roing. Det som er så flott med å trene roing er at du faktisk trener hele kroppen. Med ulike belastningstyper får armene, skuldrene, ryggen og beina en svært god trening. I motsetning til å løpe på mølle eller sykle på spinningsykkel gir en romaskin deg en lett og god måte å trene hele kroppen på.

TITAN LIFE Trainer R10 er en allsidig romaskin som har en elastisk og justerbar motstand. Dette gir deg valgfriheten til å trene mange ulike måter. Dersom du vil trene intervaller kan du det, dersom du vil trene langkjøring kan du også bruke samme maskin. Med maskinen får du også en trenings-DVD som gir deg en ordentlig innføring i hvordan bruke maskinen korrekt og hvordan. Dette gjør at selv om du nå ikke har noen som helst forutsetninger for å bruke en romaskin vil du lett kunne lære alt du trenger for å gjennomføre et bredt spekter av ulike øvelser.

Det er lett å slå sammen TITAN LIFE Trainer R10 for å lagre den praktisk. Denne sammenleggbare funksjonen er virkelig et must for alle som ikke har lyst til å ha en romaskin stående kontinuerlig i stua. Det kan jo tenkes at fruen i huset ikke blir altfor glad om hun kommer hjem fra jobb å ser deg grisesvett sittende på en romaskin i underbuksa. Eller så kan det jo hende at hun ville ha elsket det. Jeg er desverre ingen samlivsekspert helt enda.

Fordeler:

Ulemper:

nr.4 Casall Rower R600 PRO

LCD-skjerm: Ja

Ikke sammenleggbar

Vekt: 47 kg

Denne kongen av en romaskin er ikke for deg som har lite plass. Med sine nesten 50 kg tunge ramme og det ikke sammenleggbare designen gjør denne kolossen av en romaskin seg veldig dårlig i en liten toroms leilighet. Men ikke tro på noen som helst måte at det er en bare negativ ting at å ha en stor og tung romaskin.

Den ekstra vekten og det ikke sammenleggbare designen gjør den helt ekstremt robust og stabil i bruk. Dersom du som denne romaskinen er et stort individ vil mindre og lettere romaskiner drive å flytte på seg når du tar i. Dette vil skape riper i gulvet å lage en generelt sett en mye mindre behagelig ro opplevelse. Med Casall Rower R600 PRO får du en maskin som sitter like godt på gulvet som om den skulle vært støpt fast.

Så dersom du er en mann av større størrelse som er glad i bruke den kraften du har i deg så er nok dette maskinen å gå for. Om du derimot er en liten flis som bor i et 5 manns kollektiv i Trondheim og skal investere i en romaskin så ville jeg gått for en av de litt lettere og sammenleggbare modellene.

Fordeler:

Ulemper:

nr.5 Master R6030

Mest for pengene!

LCD-skjerm: Ja

Sammenleggbar

Vekt: 40 kg

R6030 er en romaskin som er helt rå på å etterligne faktisk roing. I motsetning til mange andre romaskiner på markedet som har stor avstand mellom fotplatene og lav sittestilling har Master R6030 det helt motsatte. Med mindre avstand mellom fotplatene og en høyere sittestilling enn tradisjonelle romaskiner, etterligner denne romaskinen roing på en betydelig bedre måte enn de aller fleste andre romaskiner.

Med bevegelige hælstøtter på fotplaten får du en stabil fleksibel bevegelse gjennom hele rotaket. Dette er viktig for at du skal kunne utføre roingen så teknisk riktig som overhode mulig. Master R6030 følger også med en LCD-skjerm som viser tid, distanse, hastighet, energi/kcal og puls. På skjermen kan du også få tilgang til 15 ulike programmer som alle sammen vil utfordre deg på ulike områder. Dette er viktig for at din treningsøkter på romaskinen skal bli så bra som overhode mulig.

Romaskinen sin motstand er en motorstyrt magnetbrems som også benyttes seg av luftmotstand. Dette gjør at du får en jevnt og godt drag i hvert eneste av takene du tar. Et problem hos en del romaskiner er at roingen blir hakkete og usammenhengende. Dette fører til at du ikke greier å komme inn i en skikkelig flyt. Det å nå flytsonene er alfa omega når det kommer til å ville ha en skikkelig god økt på romaskinen.

Fordeler:

Ulemper:

nr.6 Ablica QuickRower

Best kvalitet

LCD-skjerm: Ja

Sammenleggbar

Vekt: 35 kg

Dette er en romaskin som i motsetning til de fleste andre romaskiner er helt stillegående. Vanligvis når du ror på en romaskin så høres det ut som du sitter inni en halv defekt air condition. Dette er fordi disse romaskine er luftstyrt. Det vil si at når du drar i håndtaket så vil en stor vifte bli sveivet igang som motstand. Dette lager mye lyd.

Abilica QuickRower er derimot et helt stillegående. Dette får den til ved å bruke magnetstyrt motstand. Dette gir minimalt med forstyrrelser noe som gjør at denne romaskinen egner seg for bruk i mange ulike miljøer. For å eksemplifisere problemstillingen med en luftstyrt romaskin kan vi bruke dette eksempelet.

Det er en lørdagsmorgen å du går ned i kjelleren for å ro et par kilometer. Men kommer bare 500 meter før en krakilsk kvinne kommer løpende ned trappen i nattkjole. Det er din kone som måtte være våken til kl 0100 får å hente sønnen deres på fest. Hun viser ingen forståelse for at du skal lage et helvetes leven med den nye romaskinen din 0700 og etter en krangel kommer hun med et ultimatum. Enten så forlater romaskinen huset eller så stikker hun. Nå sitter du plutselig skikkelig i saksa.

Alt dette kunne vært unngått om du bare investerte i en litt mer stillegående maskin.

Fordeler:

Ulemper:

nr.7 Oceans 300

LCD-skjerm: Ja

Sammenleggbar

Vekt: 35 kg

Dette er den perfekte maskinen for deg som er en aktiv mosjonist. Prisen på oceans 300 er dessverre litt høyere enn det som er vanlig på romaskiner. Men den høyere prisen leverer svært gode resultater. En av høykvalitets egenskapene er de 8 forskjellige motstands gradene.

Med 8 forskjellige motstands grader som alle høy kvalitet er det ikke rart at mange har sett på Oceans 300 som den beste romaskinen på markedet. Personlig vet jeg ikke om jeg ville gått så langt som å si at dette er den suverent beste romaskinen. Men det som er helt sikkert er at dette er en romaskin av særdeles høy kvalitet. Med luftbasert motstand får du for eksempel roing som gir fantastisk jevn motstand gjennom hele taket. Denne jevne motstanden er spesielt viktig dersom du har lyst til å komme inn i en god flyt.

Oceans 300 følger også med en LCD skjerm som har en rekke forskjellige programmer. Alle disse programmene er utviklet av profesjonelle trenere. Formålet med disse programmene er både å være realistiske programmer som viser hvordan roing kan være. Samtidig som noen av programmene bare skal sørge for at du skal få maksimalt ut av hver trening. På displayet blir det også kontinuerlig vist, puls, distanse, tid og kaloriforbruk.

Fordeler:

Ulemper:

nr.8 Abilica Premium TopRower

LCD-skjerm: Ja

Sammenleggbar

Vekt: 30 kg

Dette er Abilica sin toppmodell som leverer på alle punkter med tanke på kvalitet og ro følelse. Med en svært stabil konstruksjon og en luftbasert motstandssystem gir denne romaskinen deg de lange gode dragene som gjør at dersom du lukker øynene kan du glemme at du sitter på en romaskin å tro at du sitter i en smal liten robåt som skyter over vannet i høy fart.

Med en avansert datamaskin der du kan stille inn ønsket mål for treningen, får du nesten din egen personlige ro trenger. Du kan velge mellom ønsket strekning, kaloriforbruk og tid. Datamaskinen er også så god at den på egenhånd beregner watt under treningen. Dette gjør den i tillegg til at den viser hastighet, tid, antall roinger og frekvens.

Komponent sammensetningen, motstanden og størrelsen er alle tilpasset det skandinaviske markedet. Dette er for å gi deg som bruker den beste brukeropplevelsen av denne romaskinen. Den sammenleggbare rammen gir også en enkel og praktisk oppbevaring.

Fordeler:

Ulemper:

nr.9 Romaskin Air Kobuko

LCD-skjerm: Ja

Sammenleggbar

Vekt: 40 kg

Dette er en svært elegant romaskin fra inSPORTline. Et problem med mange romaskiner er at de er objektivt stygge å se på. En gigantisk svart maskin som står å samler støv er det ingen i hele verden som vil ha. Dette var inSPORTline helt klar over når de designet en av sine toppmodeller Air Koboku.

Med flotte fargekombinasjoner og et moderne design ser faktisk Air Kobuko ut som en pen og elegant maskin. Og det er ikke bare designet som er bra med denne maskinen. Den benytter seg nemlig av både en luftbasert og en magnetbasert motstand for å lage 8 forskjellige motstandsnivåer. Og dette gjør den uten å lage altfor mye støy.

Praktiske transporthjul gjør det også mulig å enkelt skyve maskinen bort når den ikke er i bruk. Maskinen kan også foldes sammen for å ta mindre plass. Inkludert er også en lettlest skjerm hvor du kan overvåke alle verdier rundt treningen din. Noen av verdiene som skjermen viser er: distanse, kaloriforbrenning, antall trek og puls som er målt ved et trådløst pulsbelte som er inkludert i kjøpet.

Fordeler:

Ulemper:

nr.10 Ocean

Best på smak

LCD-skjerm: Ja

Sammenleggbar

Vekt: 30 kg

Dette er en billig og bra romaskin for intensive treningsøkter. Til en pris som ligger langt lavere en inSPORTline sine andre modeller får du med Ocean en romaskin som gir deg mye for pengene. Ocean er nemlig en stabil stålkonstruksjon som bruker magnetisk motstand. Ved å bruke magnetisk motstand framfor luftmotstand minsker du støynivå betraktelig å får en mye mer behagelig atmosfære å ro i.

Dn magnetiske motstanden kommer i 8 forskjellige nivåer. De forskjellige nivåene gjør det mulig for deg som bruker denne romaskinen å tilpasse intensiteten til akkurat det du trenger. Det vil si at denne romaskinen fungerer like godt når du vil ha rolig langkjøring og når du vil ha en hard intervalløkt. Ocean er også sammenfoldbar som gjør at du lett kan stue den bort i en bod eller inn i et stort skap.

Ocean er også utstyrt med transporthjul som gjør den lett å flytte fra punkt A til punkt B. Du finner også et display på Ocean som kontinuerlig viser tiden din, antall trekk og kaloriforbruket ditt. Dette vil gjøre det mye lettere for deg å kunne holde oversikt på hvor langt du har kommet i økten. Du vil også ha muligheten til å sammenligne deg med tidligere økter.

Fordeler:

Ulemper:

nr.11 Romaskin Bravos

Gluten og laktosefritt

LCD-skjerm: Ja

Sammenleggbar

Vekt: 36 kg

Her leverer inSPORTline en romaskin som ser bra ut samtidig som den leverer resultater av høy klasse. Ved å kombinere luftbasert og magnetisk motstand er dette en romaskin som garanterer effektiv trening hjemme. Med et stilfullt design som passer inn på de aller fleste treningsstudioer eller hjemmegym. Er dette virkelig en romaskin som virkelig får fram det beste i alle mennesker.

Den høye vekt kapasiteten gjør også at denne romaskinen kan brukes av nesten absolutt alle uten at det er noe fare. Vekt Kapasiteten er nemlig på hele 150 kg. Den høye vekt kapasiteten er også et bevis på hvor bra Bravos tar imot kraft. Mange romaskiner flytter dessverre litt på seg når kraftfulle mennesker bruker de. Dette kan ofte føre til at du skaper stygge riper i gulvet. For å ivareta sunn mental helse er det viktig å ikke ha for mye riper i gulvet.

Med tanke på vanlig helse kan også denne romaskinen hjelpe deg. Den har for eksempel et magnetisk bremsesystem der du enkelt kan justere motstanden via en spak som er plassert under håndtakene. Det å justere motstands graden er absolutt essensielt når det kommer til å ha en god økt. Hadde noen prøvd å gi meg en romaskin uten justerbar motstand hadde jeg kanskje bare kastet hele dritten. Fullstendig håpløst å skulle ro uten motstands grad. Det blir litt som å få en sykkel uten kjede. Fullstendig ubrukelig.

 

Fordeler:

Ulemper:

nr.12 TITAN LIFE Rower Performance

Gluten og laktosefri

LCD-skjerm: Ja

Sammenleggbar

25 kg

Dette er en behagelig og utfordrende romaskin som passer perfekt for hjemmebruk. Med et praktisk design til en pris hvor du får mye romaskin for hver krone passer denne perfekt for deg som vil begynne på din egen hjemmegym.

En av de store fordelene med romaskiner i forhold til tredemøller og spinningsykler som ofte er alternativene. Er at de aller fleste romaskiner kan legges sammen å lett trilles vekk. Når du først har kjøpt en spinningsykkel eller en tredemølle så kan du ikke lett fjerne den. Da står den der å enten så må den stå der eller så må den kastes. Du får ikke gjemt bort en tredemølle i et skap.

Med en Titan LIFE Rower Performance R55 er det bare å klappe den sammen og rulle den til nærmeste skap eller bod. Denne muligheten gjør det mye lettere for deg å kunne gjøre ordentlig trening uten å ha et helt rom satt av til hjemmegym. Om du har hjemmegym så er også muligheten av å kunne legge romaskinen sammen viktig for å kunne utnytte plassen i hjemmegym optimalt.

Fordeler:

Ulemper:

nr.13 VidaXL Romaskin luftmotstand

LCD-skjerm: Ja

Sammenleggbar

Vekt: 26.8 kg

Dette er en romaskin som innehar mange gode egenskaper. En av disse egenskapene er det profesjonelle luftmotstand systemet som sikrer en jevn, stille og vedlikeholdsfri drift. En del romaskiner trenger ofte reparasjoner eller vedlikehold etter et par år i drift. Med VidaXL er luftsystemet laget med spesiell tanke på at den skal være langvarig og lett i drift.

En annen ting som vidaXL gjør spesielt godt er hvordan designet er lekkert og sammenleggbart samtidig som vekten er høy nok til at maskinen ikke beveger på seg. Hos de fleste billige romaskiner hender det ofte at romaskinen beveger seg mye framover når du ror. Dette er suboptimalt siden det vil skape riper i gulvet. Det vidaXL gjør får å unngå dette er at de har lagd en solid konstruksjon. Når konstruksjonen er solid og tung så vil den ikke bevege seg selvom du bruker den til harde intervaller.

Det følger også med gulvbelegg som gjør denne romaskinen enda mer sikker og enda mer stabil. Med pedalstropper på føttene sikrer du at føttene ikke glir fra pedalene under roing. Dette er enormt viktig for at du skal få en god opplevelse med romaskinen. Pedalene er også sklisikkert som muliggjør den optimale overføringen av energi fra føtter til pedaler.

Fordeler:

Ulemper:

nr.14 Reebok Rower GR

LCD-skjerm: Ja

Sammenleggbar

Vekt: 24.6 kg

Med 17 forskjellige programmer er reebok rower den romaskinen vi har sett på som har flest forskjellige programmer. Med disse forskjellige programmene er det lett for deg å få en god treningsøkt selv om du ikke har så mange inngangsverdier når det kommer til romaskiner. Ulike programmer er vil også gjøre det vesentlig lettere å holde motivasjonen høy hele økten, og kan få deg til å presse ut det lille ekstra hver eneste gang du setter deg på romaskinene din.

Reebok Rower GR er også utstyrt med hele 16 forskjellige motstandsnivåer. Med disse er det lett for deg å alltid velge det motstandsnivået som passer deg best. Tenk på det som sykkelgir. Jo flere gir du har på sykkelen jo lettere er det å finne det giret som passer best. Det å finne riktig motstandsnivå er essensielt for at du skal greie å holde god flyt gjennom hele økten. Du vil også kunne trene alt fra intervaller til rolig langkjøring uten å noen gang føle at du ligger i feil sone.

Alle de 17 ulike programmene vises på en stilfull integrert LCD-skjerm. På skjermen vises også 6 ulike funksjoner. Noen av disse funksjonene er, tid, avstand samt puls. Pulsen blir sendt fra en pulsklokke eller et pulsbelte til den trådløse mottakeren. Dette medfører at du kan få vist svært nøyaktige målinger på skjermen til enhver tid.

Fordeler:

Ulemper:

nr.15 Reebok Rower ZJET

LCD-skjerm: Ja

Sammenleggbar

Vekt: 35 kg

Tilslutt har vi Reebok Rower ZJET. Dette er en av Reebok sine toppmodeller, og selv om den kommer lavt ned på listen vår så betyr ikke det at dette er en dårlig maskin. Alle romaskinene på vår liste er maskiner av god kvalitet, og som lever opp til det du som bruker kan forvente å få for den prisen du betaler. Grunnen til at Reebook Rower ZJET havner så langt ned på vår liste er bare på grunn av en ting. Pris.

Prisen på Reebok Rower ZJET ligger dessverre over det som er smertegrensen til de fleste mennesker. Men dersom du har en lommebok som er litt tykkere enn den vanlige mannen i gata så er dette romaskinen. Med et moderne og lekkert ser man allerede fra første øyekast at dette er en romaskin som holder aller høyeste kvalitet. Og det er ikke ved designet at den høye kvaliteten stopper. For med 16 forskjellige motstandsnivåer og et 6 kg svinghjul leverer Rebook Rower ZJET 12 forskjellige forhåndsinnstilte treningsøkter.

Med denne romaskinen får du en helt jevn rotasjon for å få en sømleøs ytelse på hvert eneste slag. Dette vil også hjelpe med å forbedre utholdenheten samtidig som det vil kunne stimulere muskelveksten. Reebok Rower ZJET er også utstyrt med en 4,5-tommers LCD-skjerm.

Fordeler:

Ulemper:

Gratis tilgang til 5 kraftfulle måltider

Få oppskrifter til retter som er

Fulle av næring

Muskelbyggende

Sunt, raskt, billig

  We won’t send you spam. Unsubscribe at any time.

  Viktige egenskaper for en romaskin

  For at det skal bli lettest mulig for deg å velge den romaskinen som passer deg best er det viktig at du vet hva som er viktige egenskaper for en romaskin. Her skal vi gå igjennom noen av de egenskapene som vi mener er noen av de viktgste egenskapene hos en romaskin. Det er også disse egenskapene som i tillegg til pris har vært noen av de viktigste faktorene når det kommer til hvordan vi har laget listen vår.

  Maskinvekt

  Som kondisjons og styrke verktøy er romaskin en av de aller letteste. I motsetning til spinningsykler og tredemøller. Er mange romaskiner svært lette og sammenleggbare som vi si at de lett kan flyttes på å stues vekk i skap eller boder. Men det må nevnes at lettvekt ikke alltid er positivt. Dersom du er en stor mann eller en stor kvinne, kan en lett romaskin dessverre begynne å røre på seg. Det vil si at når du tar et krafttak så vil hele maskinen skyte seg bakover. Dette fører til dårligere teknikk, dårligere flyt og riper gulvet. Helhetlig skulle jeg hatt en ny romaskin så ville jeg sett etter en som var relativt tung samtidig som den var sammenleggbar.

  Sammenleggbar

  Dersom du har lest helt hit er du sikkert veldig lei av å høre meg dra på med hvor viktig det er å ha en sammenleggbar romaskin. Jeg har en gladnyhet og kan meddele at dette vil bli den siste gangen du trenger å høre meg nevne noe som helst om sammenleggbare romaskiner. Men grunnen til at det har blitt nevnt såpass mye er fordi en sammenleggbar romaskin vil gi deg muligheten til å oppbevare den skjult. Dette er helt essensielt dersom du ikke har en gigantisk hjemmegym.

  Design

  Dette er et punkt jeg kanskje ikke har skrevet så mye om men som er en viktig egenskap. Du vil jo ikke ha en stygg maskin i stua, og dette er et faktisk problem med mange romaskiner. De er stygge. Store svarte klumpete kolosser som tar opp halve gulvplassen er ikke optimalt. Derfor er det estetiske perspektivet virkelig noe man burde tenke over før man kjøper en romaskin.

  Display

  Displayet på en romaskin er en viktig del av alle romaskiner. På displayet kan du få ulike programmers om vil gjøre treningsøktene morsommere. Du får også opp en rekke andre parametere som tid, hastighet, distanse, forbrente kalorier og antall rotak. Dette vil gi deg gode muligheter til å kunne se hvordan du presterer under hver økt. Med god innsikt i hvordan du presterer per økt kan du også se hvordan du forbedrer deg uke etter uke.

  MUSKLER, KRAFT, RÅSKAP

  Kom deg på lista!

  Eksklusivt innhold

  Unike programmer

  Helt gratis!

   Ofte stilte spørsmål

   Når du ror blir alle de større muskelgruppene aktivert. For å forstå hvordan dette skjer er det lettere om vi deler robevegelsen inn i fire forskjellige faser.

   Fase 1:

   Den første fasen kalles gjerne catch. Dette er fasen når du glir framover med strake armer og forbereder deg på å trekke fra med beinene. I denne første fasen aktiveres setemusklene (Gluteus maximus og Gluteus medius). Framsiden og baksiden av låret vil også bli aktivert i denne fasen (Quadriceps og Biceps femoris).

   Fase 2:

   Dette er drive fasen. Det her du trykker fra. Når du trykker fra aktiverer du også de store setemusklene (Gluteus maximus og gluteus medius). Lik som fasen 1 aktiverer også denne fasen både framsiden og baksiden av lårene (Quadriceps og Biceps femoris). Ryggen (Erectors) blir også til en hvis grad aktivert under denne fasen.

   Fase 3:

   Når du er ferdig dyttet ferdig, beina og ryggen har jobbet seg ferdig. For å avslutte robevegelsen kommer du nå til den fasen som kalles “finish”. Her drar du armene mot et punkt som ligger rett over navlen. I denne bevegelsen aktiverer du armene i form av Biceps, triceps og over/underarm (Extensor og Flexor). Skuldermusklene (Latissimus dorsi) og ryggmuskulaturen (Erectors) jobber også i denne fasen,

   Fase 4:
   Dette er siste fase og kalles recovery. Den innebærer bare at du skal komme deg tilbake til utgangsposisjon igjen for så å begynne på fase 1 igjen. Under denne fasen aktiveres først og fremst magemusklene (Abdominals)

   Romaskin passer bra til et bredt spekter av forskjellige treningsøkter. Mest kjent er kanskje romaskinen for hvor effektiv den er til bruk av intervalltrening. Romaskinen egner seg spesielt bra til intervaller siden du aktiverer alle de større muskelgruppene. Dette er det også bare romaskinen som gir deg. Hverken spinningsykkel eller tredemølle er i nærheten av å aktivere den samme mengden med muskler som en romaskin kan. De aller fleste romaskinene har også displayer som gjør at du under hele økten kan få en respons på hvor effektivt du ror og hvor mye effekt du greier å generere på hvert rotak. Noen av de mer moderne romaskinene har også egne intervallprogram. Under disse programmene gjør treningscomputeren deg alt du trenger for å få helt enormt bra intervalløkter.

   Hvor lenge du bør trene kommer helt an på hva du vil oppnå. Dersom du vil trene kondisjon kan du for eksempel kjøre økten 4x4 som ikke vil vare mer enn en halv time med oppvarming. Men dersom du vil trene kondisjon for langkjøring så er det kanskje nødvendig å holde lavere puls og heller kjøre lengre for eksempel 90 min.

   Det som er fint med romaskinen er at siden du aktiverer alle hoved muskelgruppene så kan du få svært intenst trening veldig fort. Dette er perfekt for deg som har lyst til å ha en hard avsluttning på den vanlige økten din. Ved å ha en slik “finisher” øker du forbrenning din drastisk og du vil få en bedre kondisjon.

   I de aller fleste bruksanvisninger er det beskrevet akkurat hvordan du skal vedlikeholde din romaskin for at den skal holde lengst mulig. Men dersom du har mistet (kastet) bruksanvisningen din eller av andre grunner har lyst til å få litt mer info om vedlikehold kan jeg gi noen generelle tips. Generelt sett bør du støvsuge, med jevne mellomrom rommet der svinghjulet sitter. Vanligvis er det veldig lett å demontere huset som omgir svinghjulet ved å løsne noen skruer.

   Dersom dra-linen er en kjede og ikke et tau, bør den oljes og rengjøres et par ganger i året for å unngå rust og annen slitasje. Dersom dralinen ikke er et kjede holder det å holde den ren. Glideskinne som setet glir opp og ned på består vanligvis av aluminium. Denne er det lurt å tørke svette av etter hver treningsøkt. Svette gjør at ting blir skitne og klissete. Du vil ikke at sete skal gli opp og ned over noe som er klissete, for da vil det bli veldig hakkete.

   Men kanskje det største tipset når det kommer til hvordan vedlikeholde romaskinen. Er å et par ganger i året ta med seg en liten verktøykasse til romaskinen også se over hele maskinen etter feil. Dette vil gjøre at du tidlig blir klar over mulige feil å at du har utstyret til å fikse det. Under denne vedlikeholdssjekken er det også lurt å etterstramme alle løse skruer.